Bevordering van de circulaire economie

 

Vanaf dag één hebben wij geprobeerd om een product in de markt te zetten die bijdraagt aan het verbeteren van de circulaire economie. Dit doen wij door middel van verschillende strategieën en initiatieven. Een belangrijk aspect van onze circulaire benadering is het bevorderen van product hergebruik en -recycling.

Naast de hoge kwaliteit en brede catalogus, heeft Dell bij ons de voorkeur gekregen als hoofdleverancier door hun inzet en actieve bijdrage aan de bevordering van de circulaire economie. Door samen te werken met Dell en gebruik te maken van hun uitgebreide programma’s en initiatieven, dragen wij bij aan een duurzamere toekomst waarin materialen worden hergebruikt, afval wordt verminderd en de ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Op deze pagina vind u in detail de verschillende programma’s die wij hebben geïmplementeerd in onze propositie om de circulaire economie te ondersteunen.

Recycling Programma

 

Dit programma stelt ons in staat om producten na de looptijd van 12/24/36 maanden terug te sturen, die vervolgens worden gedemonteerd en gerecycled. Wij hebben dit programma zodanig geïmplementeerd in onze propositie dat u hier geen werk aan heeft, wij zorgen voor het gehele proces van recycling en bovendien kunnen wij een nóg scherpere prijs bieden door de goede restwaarde die hierbij ontstaat.

Door het op een verantwoorde manier recyclen van producten en het geven van een tweede leven aan producten, worden waardevolle materialen teruggewonnen en de noodzaak van nieuwe grondstoffen wordt verminderd. Door dit programma te ondersteunen, dragen wij bij aan het sluiten van de materiaalstroomcyclus en verminderen wij de impact op het milieu.

Milieubewust design

Een ander belangrijk aspect van onze circulaire economie-initiatieven is de benadering van milieubewuste designs. Door ernaar te streven om producten te ontwerpen die gemakkelijk te demonteren en te recyclen zijn aan het einde van hun levensduur, vermijden wij uitstoot vanaf de productielijn tot en met de recycle fase. Door te kiezen voor producten die zijn ontworpen met het oog op circulariteit, kunt u uw impact op het milieu minimaliseren en bijdragen aan een duurzamere consumptiecyclus.

Labels en certificeringen

Wij verkopen producten die voldoen aan strenge milieunormen. Veel van de producten in onze pakketten zijn voorzien van eco-labels die aangeven dat ze zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Bovendien zijn veel van deze producten TCO- en EPEAT-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan specifieke criteria voor duurzaamheid en recycling. Door het verkopen van deze producten dragen wij samen met onze leverancier actief bij aan een duurzamere wereld.