Waarom ergonomisch?

 

In de moderne werkomgeving, waar de meeste werknemers hun dagen achter een bureau doorbrengen, is de inrichting van de werkplek van cruciaal belang voor hun gezondheid en productiviteit. Het concept van ergonomie speelt hierbij een centrale rol. Een ergonomische werkplek is afgestemd op de fysieke behoeften van werknemers, om zo hun comfort, gezondheid en efficiëntie te bevorderen.

Werknemers die werken op een ergonomisch verantwoorde werkplek zijn productiever, hebben meer concentratie, ervaren werkdagen als minder vermoeiend met als gevolg een verminderde kans op ziekteverzuim.

Lees hieronder meer over welke ergonomische opties FlexWrkPlk te bieden heeft!

 

Wat biedt FlexWrkPlk?

 

Wij streven naar het leveren van een op maat gemaakte werkplek volledig aangepast aan jouw specifieke wensen. Comfort en kwaliteit is voor ons enorm belangrijk, daarom bieden wij jouw de mogelijkheid om te kiezen voor ergonomische producten. Hieronder leggen wij in het kort uit waarom deze producten zo belangrijk zijn.

Zit-sta bureau: Een ‘Zit-sta bureau’ biedt gezondheidsvoordelen door rug- en nekklachten te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en meer calorieën te verbranden. Bovendien biedt het bureau flexibiliteit door de aanpasbaarheid aan individuele behoeften.

Ergonomische muis: Een ergonomische muis stimuleert de natuurlijke houding van de hand en pols, waardoor overbelasting van spieren en pezen wordt verminderd. Dit kan het risico op aandoeningen zoals carpaal tunnel syndroom en RSI (repetitive strain injury) verkleinen. Bovendien bevordert een ergonomische muis een betere bloedcirculatie en vermindert het vermoeidheid tijdens langdurig computergebruik.

Ergonomisch toetsenbord: Een ergonomisch toetsenbord zorgt ervoor dat handen bij gelijktijdig gebruik van toetsenbord en muis altijd binnen schouderbreedte blijven. Dit zorgt voor een ontspannen houding van schouders, ellebogen en polsen. Zo wordt een ontspannen houding ondersteund.